اتحادیه بازیگران طی قراردادی با استودیو Replica قصد دارد تا مسیر شایستهتری برای بهرهبردن از هوش مصنوعی و هنر بازیگران را ارائه دهد.
اتحادیه بازیگران SAG-AFTRA که متشکل از ۱۵۰ هزار بازیگر است بهتازگی طی قراردادی، قوائد جدیدی را در مورد استفاده از هوش مصنوعی در بازیهای ویدیویی وضع کرد. این قرارداد با استودیو Replica، شرکتی بر پایه تکنولوژی هوش مصنوعی صوتی در راستای حفاظت از حقوق بازیگران و صداهای شبیهسازیشده تکمیل شده است.
این پیمان کمترین شرطها و قوائد را وضع میکند و همزمان با ملزم کردن شرکت برای تایید و رضایت بازیگر در راستای بهره از صدای شبیهسازی شده آنها، به هنرمندان اجازه میدهد تا هر زمانیکه میخواهند از ادامهی استفاده صدایشان توسط شرکت جلوگیری کنند. استودیو رپلیکا میتواند بهصورت قانونی صداهای شبیهسازیشده توسط هوش مصنوعی را برای توسعه بازیهای ویدیویی و صنعتهای دیگر جمعآوری کند؛ رپلیکا در این راستا گفت که قصد دارد تا «بزرگترین مجموعه صداهای بازیگران بهواسطه هوش مصنوعی» را بسازد.
پس از ورود هوش مصنوعی به عرصه اصلی صنعتها در سال ۲۰۲۲، این موضوع به مسئلهای بحثبرانگیز میان صنعتهای متفاوت تبدیل شده است. این قرارداد جدید در پیمان پیشین اتحادیه بازیگران با استودیوهای بزرگ فیلم و تلویزیون که در پاییز گذشته تصویب شد، تهیهکنندگان را به کسب رضایت بازیگران برای استفاده و شبیهسازی از اجرای آنها وادار میکند. در ماه سپتامبر صداپیشگان و بازیگران بازیهای ویدیویی اعلام کردند که در صورت بهنتیجه نرسیدن مذاکرات برای تصویب یک قانون جدید، دست به اعتصاب خواهند زد.
دانکن کربتری آیرلند، مدیر اجرایی SAG-AFTRA، طی مصاحبهای با NBC News اعلام کرد که از نظر او این قرارداد جدید با رپلیکا موجب افرایش اعتماد میان بازیگرانی که قصد فعالیت در صنعت ویدیوگیم را دارند میشود. او در این راستا گفت:
«من فکر میکنم که مسئله مهم این قرارداد جدید این است که زمینهی حفاظت از حقوق همهی بازیگران صنعت را فراهم میسازد. همچنین در مواردی که بازیگران کمتر شناخته شدهاند به این پشتوانه حقوقی بیشتر نیاز دارند؛ چراکه در صورت بروز مشکل حقوقی برای آنها بهصورت فردی، کار سختی را در پیش خواهند داشت.»
دانکن در مورد استفاده از صدای بازیگران فقید نیز گفت که قراردادهای پساز مرگ نیر تنها در صورت کسب رضایت از فردی که وکالت شخص درگذشته را داشته باشد امکانپذیر است.
شریس نیوس، مدیرعامل استودیو رپلیکا، طی بیانیهای اعلام کرد که استودیوهای سازنده بازی میتوانند با استفاده از مجموعه رپلیکا بدون نقض کردن هیچ قانون اخلاقیای از صداهای شبیهسازی شده توسط هوش مصنوعی بهره ببرند. او در این راستا اظهار داشت:
«توافقنامههای ما با صداپیشههای متفاوت از قانونی بودن استفاده از صدای بازیگران توسط سازندگان بازی اطمینان حاصل میکند؛ بازیگرانی که با رضایت خودشان صدای خود را در اختیار این استودیو قرار دادند. این موضوع در مقابل استفاده غیراخلاقی از روشهای متفاوت برای شبیهسازی صداها بدون رضایت فرد قرار میگیرد.»
مسئله آینده هوش مصنوعی و جایگزینی آن با سایر شغلها بحث اساسی بازیگران در جریان اعتصاب سال گذشته آنها بود. بسیاری از افراد فعال در صنعت محتوا همچنان نگران این هستند که ممکن است شرکتها با استفاده از هوش مصنوعی، کار انسانی را شبیهسازی و جایگزین کنند.
در ماه نوامبر، تعدادی از هنرمندان شکایتنامههایی را با موضوع قانون کپیرایت علیه شرکتهای مختلف مانند Midjounrey امضاء کردند و درنهایت مشخص شد که این شرکتها با استفاده از آثار هنرمندان زنده یا مرده مشغول تربیت برنامههای هوش مصنوعی خود بودهاند. در هفتههای اخیر نیز روزنامه نیویورک تایمز و دو نویسنده با شکایت از شرکت مایکروسافت و OpenAI، آنها را به استفاده بدون مجوز از مقالات و نوشتهها برای تربیت ChatGPT متهم کرد.
OpenAI در جواب به این شکایت گفت که این اتهامات «نتیجهای ندارند». در مقابل این جریان صحبتهای دانکن قرار دارد که میگوید با تعدادی از اعضای اتحادیه بازیگران بدرفتاری شده است و شرکتها بدون اجازه و کسب رضایت آنها از اجراهایشان استفاده کردند، اما قراردادی مانند رپلیکا موجب افرایش اعتماد میان فعالان صنعت میشود. دانکن در این مورد اظهار داشت:
«استفاده از هوش مصنوعی میتواند به نفع ما باشد و بههمین دلیل ما به بهره بردن از آن پشت نخواهیم کرد. ما قرار است از هوش مصنوعی بیشتر استفاده کنیم و از عمل شدن به بندهای قرارداد و وظایف طرفین اطمینان حاصل خواهیم کرد.»
تعدادی از مردم در فضاهای مجازی در جواب این قرارداد بازخوردهای متفاوتی داشتند که میتوان دلیل آن را سردرگمی و خستگی حاصل از این جریان دانست.